Namnbytet: Volkswagen byter namn till Voltswagen i USA (Uppdaterat: eller inte…)

Den amerikanska Volkswagen-divisionen Volkswagen of America byter namn till Voltswagen of America i maj. Det skriver VW i ett pressmeddelande idag. Det nya namnet ska signalera den nya eran av e-mobilitet, står det att läsa.

– Vi kanske byter ut K mot ett T, men det vi inte förändrar är varumärkets åtagande att göra klassens bästa bilar för förare och människor överallt. Denna namnändring säger adjö till vårt förflutna med ”folkets bil” och omfamnar vår fasta övertygelse om att vår framtid är ”folkets elbil”, säger Scott Keogh, VD och koncernchef för Voltswagen of America.

Från och med idag kommer det nya namnet att synas i företagets kommunikation. Dessutom berättar man att företagets alla elbilar kommer att vara märkta med det nya emblemet Voltswagen.

Nej, Volkswagen byter inte namn

Uppdatering 30 mars klockan 22:20: Volkswagen övertygade världen om att detta inte var ett aprilskämt. Nu verkar det ändå ha varit ett tidigt april. Antagligen råkade Volkswagen släppa sitt aprilskämt för tidigt, och bestämde sig för att löpa linan ut.

Enligt amerikanska Wall Street Journal så kommer Volkswagen ”återkalla namnbytet under morgondagen”. Många turer, och vi gör nog helt enkelt bara bäst i att låta tiden avgöra ödet för Voltswagen. De senaste uppdateringarna menar att det var just för att skapa uppmärksamhet kring ID.4.

– Vi menade inte att vilseleda. Det hela var ett reklamjippo för att få fler att prata om Volkswagen ID.4, ska källan ha sagt till tidningen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.