Lexus visar upp sin eldrivna framtid genom nytt koncept – Lexus LF-Z

Lexus har visat upp sin eldrivna framtid. Det genom världspremiären av konceptet Lexus LF-Z. I fokus står det fyrhjulsdrivna systemet Direct4 som ska kunna fördela kraften individuellt till de fyra hjulen.

Framdrivningen sköts av två motorer, en till vardera hjulpar, som tillsammans producerar en effekt på 400 kW. Topphastigheten är 200 km/h och noll till 100 gör den på 3 sekunder.

I bottenplattan ligger ett batteri på 90 kWh som kan snabbladdas med upp till 150 kW. Ett fulladdat batteri ger en räckvidd på 600 kilometer.

Bland finesserna finns bland annat styrning genom drive-by-wire. Således finns det ingen mekanik mellan ratten och hjulen vilket ska ge en mer flexibel styrning. Till exempel ska rattrörelsen kunna ge olika utslag helt beroende på rådande körförhållanden.

Lexus beskriver interiören som en öppen och minimalistiskt yta som omfamnar de möjligheterna som en elektrisk drivlina kan ge. Interiört ska man också kunna dra paralleller till en cockpit.

Konceptet ska illustrera Lexus framtid från 2025 och framåt. Fram tills dess kommer man lansera upp till 20 nya bilmodeller med någon typ av elektrifiering. Hur många av dessa som är helelektriska elbilar framkommer dock inte.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.