Kvalité i fokus för Lucid Motors – följ med på en rundtur på fabriksgolvet

Lucid Motors hade planerat att starta de första leveranserna av Lucid Air under våren. Det är dock senarelagt till andra halvan av det här året för att garantera kvalitén. Det skrev företagets VD Peter Rawlinson i ett öppet brev tidigare i år.

Högsta kvalité är något som gång på gång återkommer i Lucid Motors presentationer och kommunikation. I en ny video får vi nu följa med ut på produktionslinan. Här får vi en genomgång av företagets alla kvalitetskontroller som ingår vid monteringen av Lucid Air.

– Vi har våra robotar och vi har automatisering men denna bil sätts ihop av människor och det krävs en verklig yrkesskicklighet för att göra det, säger Art Schlaud monteringschef på Lucid Motors.

Om förseningen påverkar den svenska lanseringen som är planerad till första halvan av nästa år återstår att se. Lanseringsmodellen av Lucid Air kommer ha en räckvidd på omkring 830 kilometer med en prislapp på en bra bit över miljonen. Mer att läsa om Lucid Air finns i vår artikeln vi skrev i samband med premiären.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.