Opel Manta kommer tillbaka som elbil

Opel Manta-e Concept

Opel ska ställa om till att bli ett renodlat elbilsmärke. I Europa kommer tillverkaren bara att sälja elbilar från 2028. En av modellerna som kommer hitta tillbaka är den klassiska modellen Opel Manta som tillverkades mellan 1970 och 1988.

Planen är att den nya eldrivna Opel Manta ska lanseras omkring 2025. Opel lovar att den ska uppfylla alla de kraven som dess fans önskar. På bilden ovanför ser du en första konceptbild.

– Nya Opel Manta kommer återigen att bli en mycket känslosam bil. Med elektrisk kraft som säkerställer förstklassig acceleration. Vår Manta kommer återigen att stå för ren körglädje och vi kommer att bygga en fascinerande och häpnadsväckande rymlig nytolkning, säger Opel-chefen Uwe Hochgeschurtz.

Opel går inte specifikt in på prestanda för den kommande Manta. Däremot skriver Opel att man kommer erbjuda en bred portfölj med elbilar med en räckvidd på mellan 500 och 800 kilometer. Opel lovar också ledande snabbladdning som ska kunna leverera 32 kilometer räckvidd i minuten.

Inte första Manta-konceptet

Det är inte första gången Opel har pratat om en eldriven Manta. Bara för något år sedan visade Opel upp ElektroMod Manta GSE som var en eldriven och mer modern tolkning av den klassiska Opel Manta. Den kan du kika närmare på i videon nedan. Där ser vi något helt annorlunda jämfört med konceptbilden ovanför.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.