Audi Q4 e-tron får snabbare laddning och större pekskärm

Nu uppdaterar Audi elbilarna Audi Q4 e-tron och Q4 Sportback e-tron med flera nya funktioner. Bland annat får modellen med det största batteriet (82 kWh) snabbare laddningskapacitet med upp till 135 kW.

Den ökade laddningshastigheten är en följd av optimeringar i batteriets värmehanterings- och styrsystem, skriver Audi i ett pressmeddelande. Det innebär att Q4 40 e-tron laddar från fem till 80 procent på 29 minuter under ideala förhållanden. För fyrhjulsdrivna Q4 50 tar samma laddningsintervall upp till 36 minuter.

Interiört, som ett tillval, kompletterats den uppdaterade modellen med en ny större pekskärm. Det är den hittills största skärmen som levererats i en Audi. Den mäter 11,6 tum och har en upplösning på 1764 x 824.

Visuellt uppdateras också modellen med ett nytt svart optikpaket. Genom tillvalet får bilen flera nya svarta dekordetaljer som framhäver en sportigare profil hos bilen.

Audis app myAudi får flera nya laddningsfunktioner. Förplanerade rutter kan skickas direkt från telefonen till bilens navigationssystem. Ruttplaneraren planerar automatiskt in förslag på laddningsstopp som tar hänsyn till förarens individuella förbrukning och den aktuella trafiksituationen.

I appen går det också att ställa in laddningsnivåer och föraren kan få en push-notis när laddningen uppnått den önskade nivån. Bland andra nyheter är individuella förarprofiler och utökade appfunktioner för bilens status och position är andra nyheter i appen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.