Opel Corsa-e och Mokka-e optimeras och får lite bättre räckvidd

Opel kommunicerar genom ett pressmeddelande att man förbättrat räckvidden på elbilarna Opel Corsa-e och Mokka-e. Förbättringen innebär inte bara en utökad WLTP-räckvidd utan ska också märkas under verklig körning, förtydligar Opel.

Den största ökningen har skett på Opel Corsa-e som nu får en räckvidd på upp till 359 kilometer. Det är en ökning med sju procent från de tidigare 330 kilometrarna och borde ge en märkbar skillnad.

Förbättringarna på Opel Mokka-e är lite mer blygsamma. Idag har den en uppmätt WLTP-räckvidd på 330 kilometer. Den nya räckvidden blir 338 kilometer.

– Kunderna kommer att märka förbättringarna särskilt när de kör bil under vintermånaderna, skriver Opel. Förbättringarna har gjorts genom att öka effektiviteten på värmepumpen, genom fortsatt optimering av drivlinan och genom mer effektiva däck.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.