OKQ8 i Örebro får nya laddnätverkets första snabbladdare – priset blir 5,99kr/kWh

OKQ8 ska bygga landets största nätverk av snabbladdare i samarbete med Skellefteå Kraft. Totalt ska man bygga över 300 stationer i Sverige.

Den första stationen öppnar i Örebro onsdag den 8 december. OKQ8 kommer att erbjuda betalning både med med vanligt bankkort, laddkort från OKQ8 och med appen OKQ8 Elbilsladdning. Oavsett betalningsform tillkommer ingen extra kostnad.

Snabbladdarna från OKQ8 har en effekt på 150 kW och på varje laddare finns två laddpunkter. Kostnaden för att ladda kommer att vara 5,99 kronor per kWh men kan förändras både upp och ner i framtiden, förtydligar OKQ8 i ett mail.

I Örebro öppnar man nu totalt tre snabbladdare på stationen, vilket totalt då ger sex stycken laddpunkter.

– Vi är stolta över att, tillsammans med Skellefteå Kraft, öppna de första laddarna i vårt rikstäckande nätverk för supersnabbladdning i Sverige. Vi är övertygade om att enklare och snabbare laddning ökar mångas vilja att byta till elbil, en viktig del i omställningen till klimatneutral mobilitet, säger Karin Hellgren, Kommunikationschef på OKQ8.

Elen kommer från Skellefteå Krafts egna kraftstationer och är 100% förnybar el från vind- och vattenkraft samt bioenergi.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.