Nya generationens elbil Mercedes CLA Class fångad på film

Mercedes är uppe i norra Sverige och vintertestar sin nästa generationen elbil som just nu bara visats upp som konceptet CLA Concept. Nu har en maskerad prototyp fångats på film. Den nya modellen placerar sig i ett mellansegment av sedaner, motsvarande Tesla Model 3 eller BMW 3-serien.

Mercedes lovar en hel del med den kommande elbilen som är baserad på Mercedes elbilsplattform MMA. Det talas om räckvidder uppåt 750 kilometer, och superlåg förbrukning på 12 kWh/100 km. Batterierna ska dessutom vara koboltfria, och genom 800-voltsteknik ska det vara möjligt att ladda med effekter uppåt 250 kW.

Spaningen kan du se i videon nedanför:

Senare i år kommer Mercedes visa upp den första produktionsklara bilen baserad på den nya plattformen. Nästa år ska leveranserna starta.

– Den nya familjen är den första som vi utvecklat från scratch för att klara våra egna Ambition 2039 klimatmål. Då ska våra bilar ha netto-noll i CO2-utsläpp beräknat på en livscykelanalys. säger Mercedes-Benz koncernchef Ola Källenius.

Relaterad läsning: Mercedes CLA Class ska få rekordlåg förbrukning och lång räckvidd.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.