Nya elbilen Skywell ET5 floppar i krocktest

Skywell ET5 visades för första gången upp i Sverige under en eCarExpo förra året. Då stod den i en anonym monter med en stor QR-kod på ena dörrsidan.

Skywell ET5 är en stor lyxig SUV med gott om utrymme. Lyxen var kanske spontant en överdrift, även om det såg exklusivt ut så var interiören på det stora hela väldigt plastig. I höstas var det i vilket fall säljstart i Sverige.

Instegspriset sattes då till 569 900 kronor för basmodellen. Den erbjöd upp till 400 kilometer i räckvidd, hade en lastkapacitet på 467 liter och fick dra hela 1800 kilo på kroken.

Skywell ET5 har inte genomgått några krocktester i Europa men nu floppar den olyckligtvis totalt på hemmaplan i Kina. Bland annat åkte B-stolpen rakt in i kupén vid en sidokrock. Kinesiska krocktesterna C-NCAP ger ET5 endast en stjärna.

I kategorin förarskydd når Skywell ET5 endast 38,34 av 100 poäng, skydd av oskyddade trafikanter 61,46 av 100 poäng och för sin aktiva säkerhet 30,25 av 100 poäng. Ett riktigt dåligt betyg med andra ord.

Via Feber.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.