Nya bilder visar detaljer på Hyundai IONIQ 6 inför premiären i veckan

Hyundai gör sig redo för premiär av nya elbilen Hyundai IONIQ 6. Den strömlinjeformade elbilen tar en helt annan form än den mer boxiga Hyundai IONIQ 5.

Nu inför premiären har Hyundai släppt en serie nya teaserbilder och berättat lite kortfattat om några av detaljerna vi kommer att få se på IONIQ 6.

”IONIQ 6 har en siluett som vi bara kan drömma om, formad av glasliknande transparenta texturer som delikat reflekterar ljuset. Det kommer att föra dig till en annan dimension, och frammana en ny era”, skriver Hyundai poetiskt.

Med sin estetiska och aerodynamiska siluett kompletteras IONIQ 6:s design ”med innovativa proportioner som aldrig funnits tidigare”. En strömlinjeformade kurva ska ge ett mjukt luftflöde runt bilen vilket gör körningen mer ”smidig och hållbar”.

Hyundai lyfter också bland annat fram en ”aerodynamisk frontdesign som minimerar luftmotståndet”.

Men som konstrast till det mjuka kommer också Hyundais pixel-ljus som vi känner igen från IONIQ 5. Detta är designteamets ”övergång mellan det digitala och analoga”. Pixel är IONIQ-seriens symbol som knyter samma generationer och för oss framåt mot en eldriven framtid.

Hyundai IONIQ 6 ska ha premiär väldigt snart. Exakt vilken dag är inte känt, men tidigare har man lovat i juni. Vilket betyder senast torsdag denna veckan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.