Nya adaptern gör att Nissan Leaf kan ladda på CCS-snabbladdare

Bild: Dala's EV Repair.

Daniel Öster har blivit lite av en kändis i elbilskretsar sedan han hösten 2021 trimmade sin Nissan Leaf. Sedan dess har han haft en hel del projekt på gång. Allt från att installera en snabbladdare hemma i garaget, till batteribyten och elkonverteringar av bilar.

Daniel har dessutom försökt komma runt det faktumet att Nissan Leaf följer den utdaterade Chademo-standarden för snabbladdning. Han vill kunna ladda sin Leaf på en CCS-laddare. Daniel har försökt bygga egna lösningar, men har på senare tid fastnat för en annan färdig lösning han hittat hos en leverantör i Kina.

Nu har Daniel haft möjlighet att sätta adaptern på prov och visst fungerar den.

– Den här adaptern är banbrytande för Chademo-fordon. Den kommer göra långresor till en fröjd när du får tillgång till i princip hela laddningsnätverket, säger Daniel i klippet där han demonsterar adpatern.

Enligt Daniel har adaptern nog med kapacitet för att kunna leverera tillräckligt med effekt för att nå Nissan Leafs maxhastighet vid snabbladdning på Chademo. Det innebär en maximal laddningseffekt på mellan 50 och 75 kW beroende på modell.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.