Ny elmotor gör Volkswagens elbilar effektivare och starkare

Volkswagen introducerar snart en nyutvecklad elmotor till sina elbilar i ID-familjen. Den nya motorn ska ge bättre prestanda och bättre effektivitet. Den kommer snart att leta sig in i nya elbilar från Volkswagen.

Bland annat kommer nya Volkswagen ID.7 som har premiär på måndag få den nya elmotorn. Drivenheten är den kraftfullaste, mest vridmomentstarka och mest effektiva elmotorn i en ID-serien hittills. Den ska säkerställa att nya ID.7 får en WLTP-räckvidd på 700 kilometer.

– Med ID.7 har vi utnyttjat potentialen hos MEB-plattformen ännu mer. Vi har också använt en ny, kraftfullare och effektivare elmotor, berättar Kai Grünitz, medlem i Volkswagens ledningsgrupp med ansvar för utveckling.

Den nya elmotorn blir del av en ny drivenhet som Volkswagen kallar APP550. Den är speciellt utvecklad för bakhjulsdriften i elbilarna. Den nya drivlinan har en effekt på 210 kW (286 hk) med ett maximalt vridmoment på cirka 550 Nm, beroende på fordonets utväxling.

Eftersom den har samma storlek som den förra generationen drivenhet kommer Volkswagen också kunna introducera den i sina redan lanserade modeller. Det kommer Volkswagen att göra med start under fjärde kvartalet 2023.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.