Elbilarna Byd Dolphin och Seal aktuella för Europa i år

Snart kan Europa få en ny liten kompakt elbil. Det när Byd nu bekräftar att kompaktmodellen Dolphin som lanserades 2021 kommer till Europa. Uppgifterna kommer från nederländska bilsajten Auto Week.

Byd Dolphin placerar sig i ett storlekssegment motsvarande Volkswagen ID.3 och MG 4 Electric. Den har en motor på 205 hästkrafter och är till skillnad från sina konkurrenter framhjulsdriven.

Batteriet har en kapacitet på 60 kWh och väntas kunnda erbjuda en WLTP-räckvidd på strax över 400 kilometer. Snabbladdningskapaciteten är dock bara på blygsamma 88 kW. Värmepump är standard för bättre effektivitet och också V2L-teknik som gör det möjligt att driva externa elektriska enheter.

Model 3-utmanaren kommer också

Byd kommer också introducera ytterligare en modell under året. Det är Byd Seal som dubbats till en Tesla Model 3-utmanare. Den planerade introduktionen var något som Byds europeiska säljchef så tidigt som i oktober bekräftade på bilmässan i Paris.

Byd Seal på bilmässan i Paris.

Byd Seal kommer både som en Standard Range- och en Long Range-modell med bakhjulsdrift. Den sistnämnda har i Kina en räckvidd på upp till 700 kilometer enligt den generösa körcykeln CLTC. Dessutom kommer en fyrhjulsdriven Performance-modell. Dess kraftfulla motorer kan leverera en totalt effekt på upp till 390 kW (523 hk).

Om svenska importören Hedin Bil kommer plocka in Byd Dolphin och Byd Seal återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.