Nu ska Geely elektrifiera östra Europa med elbilen Geometry C

I Geely-portföljen gömmer sig en rad kända och okända bilmärken och tillverkare av elbilar. Nu står det klart att ett av dessa – bilmärket Geometry – ska komma till Europa.

Det är den ungerska bilimportören Grand Automotive Central Europe som slutit ett avtal med Geely. Först ut är elbilen Geometry C med planerad lansering i östra Europa, med länder som Ungern, Tjeckien och Slovakien.

De första bilarna ska komma ut på vägarna under våren 2023, bekräftar Grand Automotive i en kommentar.

– Om man tittar på bilindustrin i stort så är intrycken från de europeiska kunderna om kinesiska bilar extremt positiva. Eftersom vi ställer om till elbilar tror jag att de kinesiska tillverkarna har en stor chans att förbättra den övergripande kvaliteten och ta en ledande roll inom tekniken, säger Viktor Molnar, VD för Grand Automotive Central Europe.

Geometry C är en SUV med en räckvidd på upp till 460 kilometer och en motor som producerar 204 hästkrafter. Modellen har saluförts i Kina under två år.

Ungern är ett land som på senare tid tagit en större roll i elektrifieringen av Europa. I höstas öppnade bland annat Nio en fabrik i landet. Där producerar Nio energilösningar och batteribytesstationerna Power Swap för den europeiska marknaden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.