Tesla inför lägre priser på Tesla Superchargers under utvalda timmar på dygnet

Sedan mitten av oktober har Tesla successivt börjat införa lägre priser vid utvalda Tesla Superchargers under delar av dygnet. Det innebär att de som laddar utanför tiderna med hög belastning får ett lägre pris. Något som minskar belastning på det lokala energinätet.

Nu uppdaterar Tesla villkoren för initiativet och utökar det lägre priset för laddning till alla Supercharger-stationer i hela Sverige. Mellan klockan 16 och 20 när belastningen på elnätet är som störst gäller normal taxa. Det lägre priset gäller alltså under övriga tiden på dygnet från klockan 20 på kvällen till 16 dagen efter.

Kostnaden att ladda vid en Tesla Supercharger varierar mellan olika stationer över hela landet. Genomsnittskostnaden är idag vid låg belastning 5,03 kr/kWh och i genomsnitt 5,66 kr/kWh vid hög belastning – för Tesla-ägare och elbilsägare med abonnemang.

Tesla följer noga utvecklingen av priserna på energimarknaden och justerar dem regelbundet. Det gör att Tesla-ägare kan dra nytta av besparingar när energikostnaden sjunker, betonar Tesla i ett pressutskick.

Idag består Tesla Supercharger-nätverket i Sverige av 67 stationer med totalt 820 laddpunkter. Ungefär 80 procent (640 laddpunkter fördelat över 50 stationer) är öppna för alla elbilar. Tesla kan idag erbjuda det största publika snabbladdningsnätverket i Sverige med laddare som erbjuder en kapacitet över 150 kW.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.