Mazda satsar på Kina med nya elbilen Mazda EZ-6

Mazda har visat upp en helt ny elbil för den kinesiska marknaden. Nya Mazda EZ-6 kommer att erbjuda 600 kilometer i räckvidd, en perfekt 50:50-balans mellan fram- och bakhjulen och en elektrisk uppfällbar spoiler för ökad stabilitet.

Den nya elbilen är ett exempel på hur många etablerade tillverkare tar hjälp av partners i Kina för att etablera sig på marknaden med konkurrenskraftiga elbilar. Mazda EX-6 är utvecklad tillsammans med Chongqing Changan Automobile.

– Mazda EZ-6 är den senaste elbilen som kombinerar Mazdas styrkor med Changan Automobiles elektrifierade teknik. Framöver kommer Mazda att fortsätta arbeta med Changan Automobile för att vända Mazdas Kina-verksamhet genom att introducera dess unika produkter som möter behoven hos kinesiska kunder som föredrar avancerade fordon.

Storleksmässigt mäter bilen 4921 mm i längd, 1890 mm i bredd och 1485 mm på höjden. Den har plats för fem personer.

I övrigt är Mazda sparsamma med detaljerna. Lanseringen är planerad till slutet av 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.