Nu ska elbilen Omoda E5 lanseras i Sverige

Kinesiska biltillverkaren Omoda meddelar nu att man förbereder sig för premiär i Sverige. Under sommaren kommer den första elbilen Omoda E5. En modell som Omoda under 2023 lanserade i södra Europa och nu säljer på 14 marknader.

Omoda beskriver själva bilen som en ”väldesignad och prispressad” bil men med fortsatt högt fokus på säkerhet. E5 har bland annat fått fem stjärnor i Euro NCAP. Målet är att locka till sig yngre personer som köper sin första elbil.

– Snart kan de yngre glädjas åt trygg och bekväm körning till ett överkomligt pris, vilket frigör mer utrymme i deras budget för betydelsefulla aktiviteter. Ett av våra fokus har varit att ge unga föräldrar den trygghet de behöver när de transporterar sina barn på vägarna. Med denna lansering strävar vi inte bara efter att tillhandahålla ett fordon, utan också att skapa en väg mot en mer bekväm och hållbar framtid för alla i Sverige, säger Bruno Su på Omoda.

Omoda E5 är uturstat med ett batteri på 64 kWh och levererar en räckvidd på 450 kilometer. Den är framhjulsdriven med en motor på 150 kW (204 hk). Att snabbladda från 30 till 80 procent ska vara möjligt på 28 minuter.

Detaljer om svenska återförsäljare och priser kommer att kommuniceras längre fram. Tidigare har däremot Omoda talat om ett europeiskt riktpris på runt 35 000 euro.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.