Northe och LeasePlan inleder samarbete för enklare hantering av elbilar på företag

Northe är en tjänst som samlar laddare från flera operatörer. Nu inleder företaget ett samarbete med LeasePlan. Genom samarbetet ska Northe förenkla laddningen för företag som har sina fordonsflottor via leasingbolaget. 

Här kan förare se priser, tillgänglighet och betala för sin laddning vid publika laddstolpar. För företaget innebär det att det blir enklare att se laddhistorik och koppla kostnader för laddning som sker i hemmet, på arbetsplatsen och på publika laddare. Det hela ska frigöra tid för fordonsadministratörer på företagen.

– Omställningen till eldrivet är i full gång. Det innebär en ny vardag för företag och deras anställda. Vår lösning som vi tagit fram med LeasePlan förenklar hanteringen av laddningen som görs i det publika nätet, på arbetsplatsen eller i hemmet genom smidiga företagskonton, säger David Fauné, medgrundare och VD på Northe. 

Genom ett samarbete mellan Northe och laddboxinstallatören Evify kan LeasePlans företagskunder också erbjuda sina anställda att få en laddbox installerad i hemmet. 

– Vi har lång erfarenhet och vet vad som krävs för att våra kunder ska kunna spara både tid och pengar på bilarna. Vi vill göra det ännu enklare för våra kunder att ställa om till fossilfritt och välja elbil istället, tillägger Marcio Hociko, VD för LeasePlan i Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.