Norrmannen: ”EV Electra har stulit min elbil”

I början på december presenterades EV Electra och dess grundare Jihad Mohammed som köparen av Nevs elbilsprojekt Emily GT med målet att förverkliga bilen. Trots en smått kaotisk presskonferens som lämnade fler frågor än svar så var de flesta allmänt positiva och glada över nyheten.

Men min branschkollega Peter Esse var snabbt framme med grävarspaden och upptäckte en hel del egenheter. Det märkliga var att elbilsbolaget EV Electra aldrig levererat en enda bil, och de koncept och modeller man visat upp i själva verket var kitbilar eller bilar från andra bilmärken.

Speciellt märklig är historien om en röd roadster med ett EV Electra-emblem på huvet. Bilen är i själva verket en Detroit Electric SP:01 och Albert Lam, VD för Detroit Electric är inte nöjd över tilltaget och ser det som ett ”intrång på företagets design”. Historien om bilen kunde slutat där men det gör den inte.

Peter valde att gräva vidare, och upptäcker ganska snabbt att bilen som EV Electra har och stolt visar upp dessutom är stulen. Ägaren till bilen är egentligen norrmannen Petter Kamark som skulle importera och sälja Detroit Electric i Skandinavien. Han hävdar att det var Jihad Mohammed stal bilen.

Peter tog sig till Oslo, för att nysta i historien och mötte Petter Kamark. Det inslaget kan du se nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.