Nissan visar två nya koncept på elbilar

Nissan har tidigare visat upp flera väldigt spejsade koncept på elbilar som man planerar att lansera i Europa. Nu kommer en ny rad koncept och denna gången för den kinesiska marknaden som är lite mer lika produktionsbilar än de koncept vi fått se i Europa.

Även om just dessa koncepten är ämnade för den kinesiska markanden så kan det ju ändå ge oss en föraning om hur Nissan tekniker designmässigt – för det lär ändå finnas vissa likheter med Nissan övriga uppställning bilar för andra marknader.

Det första konceptet tar formen av en sedan. Det har fått namnet Epoch Concept och ska tilltala boende i stadsmiljöer och kranskommunerna.

Här är det bland annat fullt fokus på AI och uppkopplade tjänster. Nissan lovar bland annat en virtuell röstassistens som ska hjälpa till och underlätta vardagen.

Det andra konceptet tar skepnaden av en kompakt suv med raka former, något som vittnar om en rymlig interiör. Epic Concept är framtaget för de äventyrliga som bor i städerna men som gillar att ta sig därifrån på helgerna.

Epic ska underlätta weekendresorna genom autonoma körfunktioner för både städer och på motorväg.

Bilen kan också användas för att driva externa elektriska enheter. Exempelvis för att strömsätta en campingplats eller en utomhusfest. Tekniken och utrustningen ombord ska helt enkelt uppmuntra till en avkopplad livsstil.

Några uppgifter om prestanda, eller andra specifikationer ges inte. Men med koncepten som är samutvecklade tillsammans med kinesiska tillverkningspartnern Dong Feng hoppas Nissan att skapa en starkare närvaro i landet.

– För att uppnå hållbar tillväxt på den snabbt föränderliga kinesiska marknaden har Nissan förbundit sig till en Kina-anpassad strategi som vi tillkännagav i vår nya affärsplan, ”The Arc”. Med utgångspunkt i laddbara fordon som ska baseras på de koncept som presenteras idag, kommer Nissan att bygga en balanserad produktportfölj av olika och konkurrenskraftiga nya modeller. Vårt mål kommer att vara att ge en mer spännande mobilitetsupplevelse till alla kunder i Kina, säger Makoto Uchida, VD på Nissan.

Relaterad läsning: Kolla inte koncepten som snart blir verklighet i Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.