Nissan visar koncept på eldriven crossover för kreativa människor

Nissan introducerar nu sitt fjärde koncept inför bilmässan Japan Mobility Show som startar i nästa vecka. Konceptet Nissan Hyper Punk är ett koncept på en eldriven crossover utformat för kreatörer, influencers och artister. Konceptet ska bli en länk mellan den virtuella och fysiska världen.

Interiört går inredningen i klassisk japansk origami-stil. Utrymmen är designat med fokus på en digital miljö som smälts samman med konst. Till exempel kan kamerorna ombord fånga landskapet runt bilen och använda AI för att konvertera omgivningarna i mangastil eller grafiska mönster enligt ägarens preferenser. Bildmaterialet kan sedan projiceras på tre skärmar runt föraren i cockpiten vilket ska få omvärlden att smälta samman med det digitala.

Tanken är att kupén ska bli en mobil studio som främjar kreativitet. Här finns en snabb internetuppkoppling och en digital miljö som kan länka till passagerarnas enheter och kreativa utrustning, vilket gör det möjligt för användaren att få tillgång till information eller skapa innehåll på språng.

Exteriört får karossen en tydlig och mångfacetterad yta genom polygonala ytor som får Nissan Hyper Punk att sticka ut från mängden. Genom toner i den silvriga karossfärgen förstärker Nissan effekten då ytorna skiftar efter betraktningsvinkel och ljuskälla. Designen som helhet ska dessutom ha tagit hänsyn till aerodynamiska faktorer.

Inte så abstrakt

Konceptet kan verkligen kännas abstrakt, men ur konceptet tillsammans med de andra tre som Nissan visat upp inför mässan så får vi en tydligare bild om vad Nissan siktar på i framtiden. Nissan ska satsa på elbilar med fokus på föraren.

Gemensamt för alla bilarna är bland annat V2X-teknik. Det innebär att bilarna kan fungera som en mobil strömkälla för att driva andra externa enheter, bidra till att avlasta elnätet eller driva ett hem.

Dessutom återkommer ett tydligt fokus på AI och biometrisk avläsning som ska kunna anpassa upplevelsen i bilen, genom ljud och ljus för att matcha och förhöja förarens humor.

De andra tre konceptet som Nissan visar upp under mässan är stadsbilen Hyper Urban, äventyrsbilen Hyper Adventure och minibussen Hyper Tourer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.