Nissan föreställer sig en elbil för den som älskar äventyr och naturen

Nissan har nu visat upp sitt äventyrliga koncept Nissan Hyper Adventure. Det är ett av alla koncept vi kommer att få se i samband med den stundande bilmässan i Tokyo. Just Hyper Adventure är en demonstration i att uppfylla de kraven som den moderna äventyrliga människan efterfrågar när den ger sig ut i naturen.

Hyper Adventure är utrustad med Nissans fyrhjulskontrollsystem e-4ORCE som ska säkerställa ett bilen kan ta sig fram genom ett snöigt bergspass eller den leriga stigen i en lummig regnskog.

Ett stort fokus har också lagts på aerodynamiken. Genom en frontspoiler med spjäll kan Nissan omdirigera luften genom fronten och runt fordonet. Aerodynamiken förstärks ytterligare av glas som integrerar tak- och sidorutorna och baksidans plana yta.

Ett stort batteri ska göra det möjligt att spendera en längre tid off-the-grid. Det kan också fungera som en energikälla så att användaren kan driva elektriska apparater, belysa campingplatsen eller till och med ladda sina elektriska vattenskotrar, föreslår Nissan. Det görs möjligt genom V2X-teknik. Bilen kan också användas för att strömförsörja ett hem (V2H) eller bidra med överskottskraft till elnätet (V2G).

Hyper Adventure får ett stort och praktiskt lastutrymme för utrustning som tält, skidor eller till och med en kajak. Kupéutrymmet är designat för att göra körningen enkel och bekväm i alla situationer. Instrumentpanelen förlänger vindrutans undersida och fungerar som en skärm med ett brett synfält som om fordonets kaross vore genomskinlig.

Stolarna i baksätet kan roteras 180 grader och skapar en bekväm sittyta som är vänd ut från fordonets bakdel. Här bak finns också en utdragbara avsats som är praktiskt när man campar, eller när man göra sig redo för att ta på sig pjäxorna inför en dag med skidåkning.

Konceptet Hyper Adventure kommer stå sida vid sida med Nissan Hyper Urban som ska demonstrera den moderna elbilen för bilägaren i storstadsregionerna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.