Nissan visar helt elektriska Nissan Hyper Urban-konceptet inför Japan Mobility Show

Nissan ger oss nu en första titt på sitt nya eldrivna koncept Nissan Hyper Urban. Den är en del av en serie koncept på kommande elbilar som Nissan kommer att visa upp under Japan Mobility Show i Tokyo senare i oktober.

Konceptet Hyper Urban ska passa den moderna bilägaren i städerna och de närliggande pendlingskommunerna. Nissan avslöjar inte mycket av de tekniska detaljerna, men berättar bland annat Hyper Urban får stöd för V2H med möjlighet att ge ström till hemmet.

Genom V2G ska Hyper Urban dessutom kunna vara med och stötta det lokala elnätet, och generera pengar till ägaren. Ett intelligent AI-baserat laddningshanteringssystem ska autonomt kunna ladda bilen och driva byggnader, vilket ger en effektiv hantering av strömmen.

Konceptet har också ett fokus på hållbarhet genom hela fordonets livslängd vilket ska möjliggöra ett långsiktigt värde till ägaren. Hårdvaruuppdateringar och regelbundna mjukvaruuppdateringar ska ge en ny ägarupplevelse under många år. Till exempel kan interiören fräschas upp med en ny instrumentpanel som speglar de senaste teknologierna och trenderna.

Designmässigt vill Nissan förmedla en djärv känsla med elegant och modern design som smälter in i omgivningarna. Interiören ska spegla ett modernt vardagsrum som ska gå att anpassa efter förarens humör. Framsätena kan fällas ihop och fällas in i baksätena till en soffa vilket skapar en avkopplande plats. Likt en bungalow att kunna koppla av i.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.