Zeekr överväger att lansera prestandamodellen Zeekr 001 FR i Europa

Zeekrs nya värsting får fyra motorer med en totaleffekt på 930 kW (1265 hk) och ska nå 100 km/h på 2,36 sekunder från stillastående. Initialt har Zeekr lanserat modellen för den kinesiska marknaden. Men nu kommer uppgifter att Zeekr också överväger att lansera den i Europa.

– Vi överväger om vi ska importera 001 FR till Europa för att göra den till vår flaggskeppsmodell, berättar Alessandro Massimino, Zeekr Europes produkt- och anslutningschef till branschtidningen Automotive News.

Enlig Alessandro håller Zeekr på att utvärdera kostnaderna för att anpassa och få den godkända för europeiska vägar. Det är en process som Zeekr måste göra om helt från grunden då 001 FR skiljer sig mycket från den redan lanserade 001.

Bland några av de unika tilläggen för Zeekr 001 FR utöver den hissnande prestandan är en 800-voltsarkitektur som ska ge snabbare laddning och en uppsättning egenutvecklade högpresterande permanentmagnet synkronmotorer som är fyra till antal.

Den är också utrustad med ett 100 kWh Qilin-batteri från CATL. Visuellt har Zeekr 001 FR 001 också fått en rejält tilltuffad exteriördesign som också inkluderar en större spoiler för att pressa bilen till vägbanan.

Leveranserna i Kina ska starta i slutet av oktober med en begränsad produktion till 99 bilar per månad.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.