Nissan faller för Teslas erbjudande – sätter NACS-kontakt på elbilar i USA

Tesla fortsätter att knyta till sig fler biltillverkare till sitt laddnätverk Supercharger i USA och Kanada. Nu meddelar Nissan att man kommer göra sina framtida elbilar fullt kompatibla med laddningsnätverket i Nordamerika.

Antagandet följer samma mönster som de andra sex biltillverkarna som redan hunnit ansluta sig. Från 2025 kommer Nissan utrusta sina elbilar i USA och Kanada med Teslas egna laddkontakt NACS. Redan från mitten av 2024 komma Nissan-ägare kunna ladda med hjälp av en adapter.

– Att anta NACS-standarden visar på Nissans engagemang att göra elektrisk mobilitet ännu mer tillgänglig när vi fullföljer får långsiktiga vision Ambition 2030 om storskalig elektrifiering. Vi är glada över att kunna ge tillgång till tusentals fler snabbladdare för Nissan EV-förare, vilket ger förtroende och bekvämlighet vid planering av långväga resor, säger Jeremie Papin, ordförande för Nissan Americas.

Tesla Supercharger-nätverket i USA är det största snabbladdningsnätverket i landet. Sedan start har Tesla haft en egen kontakt kallad NACS. Det medan den nationella standarden för snabbladdare har varit CCS1. En kontakt som påminner om vår europeiska CCS2-standard.

Sedan tidigare har Tesla slutit avtal med Ford, General Motors, Rivian, Volvo Cars, Polestar och Mercedes. Det är tydligt att marknaden beslutat att Nordamerika kommer att gå ifrån den fastställda CCS1-standarden i regionen – och tillämpa Teslas NACS-kontakt.

Även flera tillverkare av snabbladdare och andra laddlösningar har också sagt att man kommer att utrusta sina laddare med NACS-kontakten i framtiden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.