Nio gör roboten på instrumentbrädan smartare och trevligare med AI

Nio förbättrar nu röstassistenten Nomi i sina bilar, det genom att integrera GPT-teknologi från Microsoft Azure. Det innebär att Nomi nu kommer kunna hantera mer komplexa frågor och kan engagera sig i ett mer intuitivt språk samtidigt som den levererar fordonsspecifik information.

Resultatet blir en mer personlig och intuitiv användarupplevelse, uppger Nio, som tillägger att svaren kommer bli mer exakta och relevanta. Föraren kan få hjälp med de flesta funktionerna utan att denne behöver ta ögonen från vägen eller låta händerna lämna ratten.

Nya vassa Nomi kommer Nio rulla ut löpande via en trådlös mjukvaruuppdatering med start från och med idag och framåt. Alla europeiska kunder med en bil baserade på den nuvarande NT2-plattformen kommer dra nytta av funktionaliteten.

Från start kommer den dock inte vara tillgänglig på svenska, utan det är engelska, tyska eller norska som gäller.

– Nomi har verkligen etablerat sig som ett intuitivt och roligt sätt att interagera med våra smarta elbilar från start. Förstärkt med GPT-funktionaliteten kan Nomi nu generera mer relevanta svar och hantera mer komplexa frågor – vilket gör resorna mer givande och positiva för våra användarna, säger Benjamin Steinmetz, chef för Product Experience på NIO Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.