Nio öppnar Power Swap Station nummer 2000

Den kinesiska elbilstillverkaren Nio har idag sju Power Swap-stationer i Sverige där förare av Nios elbilar kan byta batteriet, som ett alternativ till att ladda med sladd. I slutet av november öppnar den åttonde stationen i Malmö.

Totalt finns det idag 27 stationer i Europa, fördelade över Danmark, Tyskland, Nederländerna, Norge och Sverige. I Kina finns det betydligt fler, och med de 27 stationerna i Europa inräknade har Nio precis invigt station nummer 2000.

Nio kan uppvisa på imponerande volymer. Sedan den första stationen invigdes har Nio totalt utfört 31 miljoner batteribyten.

– Vi är stolta över att ha utfört nästan 31 miljoner batteribyte för våra användare. Det motsvarar nästan 60 000 batteribyten per dag i genomsnitt, vilket innebär att en NIO lämnar en Power Swap Station med ett helt laddat batteri varje 1,4:e sekund, säger Dr. Fei Shen, Senior Vice President för NIO Power.

Rekorddagen var den 5 oktober i år, då Nio på en dag utförde 78 233 batteribyten. Nios tredje generation batteribytesstation klarar att göra 408 batteribyten per dag.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.