Nevs i Trollhättan kan snart säljas – hoppas på april

Nevs 9-3. Foto: Nevs

Länge var planen att Nevs i Trollhättan skulle tillverka elbilar baserat på det som en gång var Saab. Tidigt visade man upp en eldriven Saab 9-3 under namnet Nevs 9-3.

Idag är det kinesiska fastighetsbolaget Evergrande huvudägare i Nevs men lider av stora ekonomiska problem. Bolaget har också själva utvecklat en elbil och fick tidigare i år fick godkännande att sälja elbilar i Kina under märket Henchi. Tidigt var Nevs med i utvecklingen men det arbetet är avslutat.

Sedan ett tag tillbaka råder det förhoppningar om att Evergrande ska sälja av Nevs. Något som Nevs själva hoppas på då finanseringen från Evegrande har stoppats på grund av de finansiella problemen hos Evegrande.

Idag fokuserar Nevs på teknik för självkörande mobilitetslösningar. Nevs hoppas på en försäljning så att man kan ta in nya finansiärer. Enligt Dagens Industrin ska det finnas flera aktörer som vill investera bolaget.

– Vi har konkreta diskussioner med flera intressenter och hoppas få klart i april. Så vi hoppas att de släpper oss. Vi vill gå in i fasen att bygga testfordon och vill ösa på med materialinköp, säger Nevs VD Stefan Tilk till Dagens industri.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.