Misstag kan ha försatt Fisker Sverige i likvidation

Det har uppmärksammats att Fiskers svenska bolag Fisker Sweden AB igår sattes i likvidation rapporterar sajten Feber. Men det hela rör sig sannolikt om ett administrativt misstag från Fiskers sida. Likvidationen är inledd av Bolagsverket och inte Fisker.

Orsaken till tvångslikvidationen beror på att Fisker Sweden AB saknar ett svenskt ledamot i styrelsen, rapporterar Carup som nystat vidare i händelsen. Lagen kräver nämligen att det finns en delgivningsbar person vilket styrelsen idag saknar.

– Reglerna är sådana att alla bolag måste ha en delgivningsbar person i styrelsen. De hade tidigare en suppleant bosatt i Sverige, men hon avgick den 17 november. De har inte inkommit med något nytt val av person. De måste återkomma med ett nytt val senast den 7 maj, skriver Bolagverksverket till Carup. Om det inte görs innebär det att bolaget kommer lösas upp.

Uppdatering: Fisker Inc har bekräftat för Allt om Elbil att Fisker Sweden AB inte är försatt i likvidation. Läs mer här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.