MG visar tre elbilar med fokus på sport och prestanda i sommar

I samband med Goodwood Festival of Speed i Storbritannien i mitten av juli kommer MG visa upp flera nya elbilar. Den största debuten är världspremiären av MG Cyberster. En helt eldriven roadster som vi redan har fått se en del av.

Men för första gången kommer vi nu att få se MG Cyberster på banan. MG kommer nämligen låta Cyberster köra den 1890 meter långa och slingrande Hill Climb-etappen.

– Vi är glada över att återvända till Festival of Speed och med en global debut. Cyberster markerar MG:s efterlängtade återgång till sportbilsproduktion. Vi är redo att visa en spännande framtiden med denna högpresterande, tekniskt avancerade elbil, säger Guy Pigounakis från MG Motor UK.

Utöver MG Cyberster kommer biltillverkaren att visa upp ytterligare två elbilar som har fokus på prestanda. MG har varit sparsamma om detaljerna, men avslöjar att en av premiärerna är en prototyp med namnet MG EX4.

MG ska dessutom visa upp ”en andra sportig elbil” som kommer att finnas till försäljning senare under sommaren 2023.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.