Mercedes-chefen testar eldrivna G-Class i Sverige: ”Har premiär 23 april”

Nu är det snart dags för ikoniska Mercedes G-Class att bli eldriven och nu bekräftar Mercedes att premiären kommer att sammanfalla med motormässan i Peking den 23 april. Redan nu får vi hänga med Mercedes VD Ola Källenius och programledaren Marie Serneholt på en provtur i norra Sverige. Ola passar på att berätta lite mer om arbetet bakom modellen.

– Vi arbetade med aerodynamik och även aeroakustik. Även om det är en väldigt boxig form, den här legendariska boxiga formen, om du kör fort, skulle den skapa vindbrus. Men med subtila, små förändringar så är bilen nu riktigt tyst, berättar Ola Källenius.

– Även infotainmentet är helt nytt. För så många människor nuförtiden är infotainment ett stort köpbeslut. Det är en uppfräschning överallt, verkligen, intygar Ola Källenius.

Inslaget kan du se nedanför:

Som terrängbil avslöjar det att elektriska G-Class får en markfrigång på 250 mm, en angreppsvinkel på 32 grader och en avskedsvinkel på 35 grader. Några övriga tekniska prestanda avslöjas inte, men individuell drift på de fyra hjulen, ett batteri som förväntas ligga på runt 100 kWh med en räckvidd runt 35 mil lyder ryktena.

Bonusklipp: Mercedes G-Class snurrar till det ordentligt:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.