Opel Frontera är tillbaka som elbil – första bilderna

Nu visar Opel upp de första bilderna på nya rymliga elbilen Opel Frontera. Den nya modellen ”ska locka till sig kunder och familjer med en aktiv livsstil”.

– Med sin kombination av robust design, rymlighet, smarta lösningar och effektiva drivlinor kommer vår nya Opel Frontera att tilltala ett brett spektrum av kunder som vill sticka ut från mängden. Den är idealisk lämpad för stads- och förortsmiljö samtidigt som den erbjuder en uppfriskande upplevelse till våra kunder, säger Opels vd Florian Huettl.

Opel avslöjar inte allt för mycket om Frontera just för tillfället, men några hårda fakta erbjuds. Bagaget rymmer 460 liter, och kan utökas upp till 1600 liter med fällda säten. Baksätet kan delas enligt 60:40-principen, och under lastgolvet finns ytterligare att förvaringsutrymme. Taklast kommer vara möjligt med upp till 200 kg.

Interiört har Opel velat förmedla en modern känsla och utseende som ska vara praktiskt i vardagen. Kupén ska också genomsyras av smarta förvaringslösningar, bland annat rymmer mittkonsolen en fullstor surfplatta. Det finns också ett förvaringsutrymme för handväskan, och den andra sätesraden har tillgång till smartphone-fickor i ryggstöden på framsätena.

Opels heldigitala Pure Panel-cockpiten består av två 10-tumskärmar, och en nyhet för Opel är att användarens mobiltelefon kan projiceras upp och bli en direkt del av infotainmentsystemet. Här finns också som ett finurligt inslag en kyld trådlös laddplats för mobiltelefonen, samt fyra USB-portar.

Nya Opel-emblemet ”Blitz” hittar för första gången ut på en seriemodell och sitter centralt placerad på Opels ”Vizor”-front, inramad av LED-strålkastare.

Mer om den tekniska prestandan, priser och försäljningsplanerna kommer att kommuniceras under året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.