Kvartalsrapporten: Elon Musk avslöjar att Tesla har flera okända produkter på gång

Tesla kom med sin rapport för tredje kvartalet inatt. Den visar på ett nytt vinstrekord med 1,05 dollar per aktie, vilket var över analytikernas förhoppning om 99 cent. Omsättningen var dock något lägre än väntat, 21,45 miljarder istället för 21,96 miljarder dollar.

Trots det var Elon Musk hoppfull under rapporteringen. Tesla planerar att fortsätta sin tillväxt så snabbt som möjligt. Det genom att fortsätta skala upp sin produktion av det befintligt utbudet på elbilsmodellerr.

Tesla noterar också att intäkterna från Tesla Superchargers har ökat med tre gånger mot samma period förra året. Delvis på grund av att fler Tesla-bilar finns ute på vägarna, men också antagligen eftersom att Tesla i vissa regioner öppnat upp nätverket för andra elbilsmärken.

Fler produkter

Tillväxten kommer också att komma genom en breddat sortiment på eldrivna fordon. I december startar leveranserna av eldrivna lastbilen Tesla Semi. Dessutom är också Tesla Cybertruck på gång:

– Vi är inne på slutspurten med Cybertrucken, sa Elon Musk under mötet och bekräftade att Tesla håller på att bygga upp produktionslinan i Texas-fabriken.

– Ledsen att det tog längre tid än väntat, men du vet att det var några saker som kom i vägen som vansinniga globala leveransbrister, tillade Elon Musk.

Tesla jobbar också på att utveckla en robottaxi. Elon Musk bekräftar att Tesla ”gör framsteg i designen av robotaxi-plattformen”.

Men det kan finnas fler produkter på gång utöver Semi, Roadster, Cybertruck och robottaxi på Teslas färdplan. Det gav i alla fall Elon en liten ledtråd om:

– Jag tror att vi har den mest spännande produktportföljen av alla företag på planeten, varav några du har hört talas om och några som du inte har hört talas om, avslutade Elon Musk.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.