Kempower och Virta inleder samarbete för att påskynda utbyggnaden av snabbladdare

De två finska företagen Kempower och Virta inleder ett samarbete. Tillsammans ska de hjälpa europeiska leverantörer av laddningstjänster att möta den höga efterfrågan på snabbladdning.

Som en del i samarbetet kommer Virta börja tillhandahålla Kempowers DC-snabbladdare till sina kunder. Virta erbjuder idag en komplett laddningsplattform för offentliga och privata aktörer som vill bygga snabbladdare.

De första hubbarna med Kempowers snabbladdare ska installeras hos Virtas kunder i Sverige och Finland till sommaren. Efter det följer nya snabbladdare i Frankrike, Tyskland och Storbritannien.

– Vi är glada att gå samman med Virta för att erbjuda våra skalbara, modulära och användarvänliga snabbladdningslösningar till elbilsförare över hela Europa. Det är också fantastiskt att arbeta med ett annat finskt teknikföretag för att stödja båda företagens tillväxt och framgång, säger Tomi Ristimäki, VD för Kempower.

– Vi valde Kempower som vår partner på grund av deras unika DC-snabbladdningslösning och den höga kvaliteten på deras produkter. Virtas smarta laddningsplattform i kombination med Kempowers laddare ger laddningsnavoperatörerna unik flexibilitet och skalbarhet, vilket möjliggör en snabb start av verksamheten och enkel expansion av laddningskapaciteten i framtiden, säger Jussi Palola, VD för Virta.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.