Kroppsvårdande säten ska möjliggöra bekväma långresor i Volkswagen ID.7

Volkswagen ID.7 ska bli en riktig långfärdsbil. Genom låg förbrukning, lång räckvidd och snabb laddning ska det vara möjligt att ta sig långt med Volkswagens kommande flaggskepp. Men långt kommer man inte om förarna och passagerarna inte sitter bekvämt.

Därför har Volkswagen lagt ett stort fokus på utvecklingen av nya stolar till Volkswagen ID.7. Som tillval för de som spenderar många mil i sträck i bilen erbjuder Volkswagen sina nytvecklade premiumsäten ergoActive. De är certifierats av den tyska kampanjen AGR som arbetar för friskare ryggar.

De nya framstolarna kombinerar komfort med massageprogram, automatisk luftkonditionering och en avancerad aktiveringsfunktion för muskelgrupper i ryggraden och bäckenregionerna.

Tio luftkuddar används för tryckpunktsmassage i ryggstödet i kombination med två luftkuddar i sätet. Kuddar arbetar växelvis och kan i kombination med massagefunktionen lindra spänningar och hjälpa den åkande att sitta i samma position länge.

– Att lyfta upp sittbenen lutar bäckenet. Detta ger då en lätt rotation av ryggraden, som dessutom stöds av luftkuddarna i ryggen. Dessa små rörelser sträcker sig hela vägen upp till halsryggen. Det förhindrar att spänningar byggs upp och kan till och med öka koncentrationen, berättar Ulrich Kuhnt, konsult hos AGR.

Utöver bäckenaktiveringsfunktion erbjuder de nya ergoActive-säten också pneumatisk tryckpunktsmassage. Detta hjälper till att slappna av och aktivera ryggmusklerna genom två rader med fem luftkuddar i ryggstödet. Specifika programsekvenser som varar mellan 10 och 30 minuter gör att massagefunktionen kan skräddarsys efter användarens önskemål.

Stolarna är också extremt justerbara och erbjuder en elektrisk 12-vägs sitsjustering och manuell tvåvägs sitsdjupjustering med lårstöd som hjälper framsätespassagerarna att hitta sina egna föredragna sittpositioner. En minnesfunktion innebär också att positionerna kan sparas vilket underlättar när det är flera som delar på samma bil.

Säten erbjuder också en dynamisk luftkonditionering som styr sittdynan och ryggstödet separat från varandra. Sittdynan och ryggstödet kan därför värmas och ventileras individuellt.

Målet med de nya sätena är att föraren och passageraren ska kunna hålla sig pigga och alerta även på långresor.

Säljstarten för Volkswagen ID.7 var i augusti. Basmodellen med 616 kilometer i räckvidd startar på 664 900 kronor. De svenska leveranserna startar mot slutet av detta året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.