BMW säkrar nya generationen elbilar med ny batterifabrik

BMW har nu fått klartecken till att bygga en ny batterifabrik i Strasskirchen, 10 mil nordväst om München. Godkännandet kom efter en lokal folkomröstning där 75 procent röstade för fabriken. Satsningen är avgörande för BMW:s nya generation elbilar.

Här kommer BMW montera batteripaket till 600 000 elbilar årligen när fabriken står klar 2026. Den nya anläggningen i Strasskirchen kommer leverera batterier till BMW:s närliggande bilfabriker i Dingolfing, Regensburg och München.

Byggstarten är planerad till början av nästa år. BMW är därmed väl rustade för den nya generationen elbilar som är en del av BMW:s satsning Neue Klasse. I ett första steg väntas fabriken ge upp till 1600 nya jobb, vilket på sikt i en andra fas kan utökas till 3200 nya jobb för regionen som helhet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.