Innovativ teknologi som nyckel till kundnöjdhet

Finansiering av miljontals bilar under 65 år. Och lösningar för kundlojalitet och merförsäljning. Resan började med Volvo Cars. Nu byter Volvofinans Bank namn till Ziklo Bank. Vad ligger bakom namnbytet? Och hur kan Ziklo hjälpa din affär att växa och ge dig fler nöjda kunder?

Mobilitet i DNA:t

– Vi är Sveriges enda bank som är specialiserade på mobilitet. Det är vår historia och styrka, säger Joel Graffman, vice VD på Ziklo Bank. Vi har ett långt samarbete med bland annat Volvo Cars, den svenska Volvohandeln, Volvo Trucks och Polestar. Tillsammans har vi drivit fordonsaffären framåt i Sverige. Det har gett oss mycket värdefull kunskap och erfarenhet, som vi vill dela med oss av till fler partners. Samtidigt ökar vi tempot på omställningen till morgondagens hållbara transporter och resor. Därför byter vi namn till Ziklo.

Skräddarsydda lösningar för partners

Volvofinans finns kvar, men nu som ett varumärke för de tjänster som utvecklas för Volvo Cars och Volvo Trucks. Medan Ziklo vänder sig till fler partners och även verksamheter inom nya fordonsslag och affärsgrenar.

– Vi har redan påbörjat resan mot framtidens mobilitet tillsammans med nya samarbeten, där vi erbjuder specialanpassade finansierings- och betallösningar utifrån den värld som partnern verkar i, säger Joel.

Tech-bolag med banklicens

En viktig del av erbjudandet är att bygga lönsamma kundresor för hela finansieringsaffären. Med lösningar för alla finansieringsformer för fordon samt betalsystem för butik och e-handel skapar man en plattform för merförsäljning och kundlojalitet över tid. Smart, innovativ teknologi är en av nycklarna.

– Vi brukar prata om oss själva som ett tech-bolag med banklicens, säger Frida Eliasson, Chief Marketing Officer på Ziklo.

För att leva upp till epitetet har banken en IT-avdelning på över 200 personer, där man dagligen arbetar med användarvänliga lösningar anpassade mot mobilitetskoncept.

– Du ska som partner kunna bygga upp köpresan utifrån din affär och anpassa den efter din unika kundresa, fortsätter Frida. Vi vill förenkla komplexa beslut kring finansiering, och på så vis även öka kundnöjdheten.