Peugeot visar 7-sitsig elbil med 660 km räckvidd

Peugeot har idag visat upp sin nya sjusitsiga elbil Peugeot e-5008. Den nya bilen får dessutom en lång räckvidd på upp till 660 kilometer från ett batteri på 98 kWh. Storleksmässigt mäter bilen 4,79 meter med en hjulbas på 2,9 meter.

Bilen bygger på Stellantis elbilsplattform STLA Medium och kommer erbjudas med tre olika motoralternativ. I ett utförande med tvåhjulsdrift erbjuds två olika motoralternativ. Antingen blir det en motoreffekt på 157 kW eller 170 kW. Den senare av de två är det som kommer erbjudas i Long Range-versionen med 660 kilometer i räckvidd. Vid lanseringen är det dock endast ett mindre batteri som ger en räckvidd på 500 kilometer som erbjuds.

Dessutom kommer Peugeot erbjuda ett fyrhjulsdrivet utförande. Genom två motorer på 157 kW (fram) och 80 kW (bak) får bilen en totalt motoreffekt på 237 kW. Beroende på motorkonfigurationen blir räckvidden mellan 500 och 660 kilometer.

När det kommer till laddning så är AC-laddning på 11 kW standard. Snabbladning kommer vara möjligt med upp till 160 kW och att ladda från 20 till 80 procent ska ta 30 minuter.

Modellen kommer erbjudas med två olika utrustningsnivåer. Basmodellen Allure inkluderar bland annat tygklädsel, nyckelfri ingång och start, backkamera och bakre parkeringssensorer. Den inkluderar också LED-ljus, 19-tumsfälgar och två pekskärmar på 10 tum.

Den högre utrustningsnivån GT introducerar svart tak, Alcantara-lädseln, 20-tumshjul, parkeringssensorer fram, elektriskt baklucka och uppvärmda säten och ratt. Dessutom kommer den med trådlös mobilladdning. Kupén präglas också av en stor böjd skärm på 21 tum.

Peugeot kommer att erbjuda E-5008 med både fem och sju sittplatser. Vid sju sittplatser är platserna fördelade över tre stolsrader. Man kommer erbjuda en stor flexibilitet på säteskonfigurationen vid beställningen.

De bakre sätena kan fällas individuellt och ger dessutom ett helt plant lastgolv med en lastlängd på två meter. Lastvolymen i bagaget vid fem sittplatser är 748 liter och 259 liter vid sju sittplatser. Med två sittplatser är lastvolymen 1 815 liter. Under den tredje stolraden döljer sig dessutom et extra förvaringsutrymme på 80 liter.

Försäljningen kommer att starta till hösten. Peugeot har ännu inte kommunicerat några svenska priser.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.