Kia ska visa två nya elbilar i nästa vecka – liten suv och sedan

Kia omfamnar elektrifieringen fullt ut och gör sig nu redo att utöka sin portfölj ytterligare. Under nästa veckan kommer Kia att presentera två nya koncept på elbilar i samband med evenemanget Kia EV Day. Det kommer bli en kompakt suv och en sedan.

På en första teaserbild inför evenemanget får vi se fem elbilar uppradade sida vid sida. Bilden visar tydligt Kia EV6 till vänster och Kia EV9 till höger. I mitten ser vi också den nyligen presenterade Kia EV5 som Kia kommer att berätta mer om under evenemanget.

De två återstående modellerna tar formen av en kompakt suv och en sedan. Där den kompakta suven skulle kunna vara Kia EV3, en efterträdare till Kia Soul EV. Mindre är känt om den eldrivna sedanen, men den skulle kunna vara en motsvarighet till koncernsyskonet Hyundai IONIQ 6.

– Detta evenemang markerar början på vad som kommer att bli en årlig tradition, som visar upp Kias nya elektriska modeller, koncept och teknologier och befäster varumärket som ledare inom hållbar mobilitet, skriver Kia i ett pressutskick.

– Kia EV Day kommer att ge en omfattande visning av märkets hela EV-sortiment, inklusive Kia EV5, EV6 GT och EV9. Deltagarna kan förvänta sig detaljerade specifikationer för EV5 samt introduktionen av två nya elbilskoncept.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.