Kia EV3 dubbad till Soul-efterträdare fångad på bild

Kia Soul kan snart få en ersättare.

Kia fortsätter att expandera sin portfölj med elbilar i sin nya ”EV-serie”. Sedan tidigare finns Kia EV6 och snart kommer också de första Kia EV9 till Sverige. På gång är dessutom ett mindre syskon döpt till Kia EV5. Den är visserligen dock bara officiellt bekräftad för lansering i Kina. Än så länge.

I samband med ett evenemang som Kia arrangerar i oktober har man lovat att berätta mer om planerna för Kia EV5 och om det möjligtvis finns några globala ambitioner. Men evenemanget kommer också kretsa kring om märkets kommande satsningar på ytterligare elbilar och visst finns det fler sådana på gång.

Enligt brittiska Autocar arbetar Kia dessutom på en Kia EV3. En bilmodell som kan bli en ersättare till Kia e-Soul som nu har några år på nacken. Tidningens fotografer lyckades fånga en maskerad elbil på bild som kan vara just Kia EV3.

Korean Car Blog skriver vidare att även en Kia EV4 har synts till. Förväntningen är att Kia EV3 och Kia EV4 kan komma någon gång i mitten på nästa år, enligt sajten, och redan till vintern kan Kia visa upp mer av de två modellerna.

Det är dessutom högoddsare att modellerna kan vara framtagna för den europeiska marknaden. I enlighet med att Kia också i större utsträckning planerar att lokalisera produktionen så kan de möjligtvis också produceras i Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.