Kia ska sälja 1,6 miljoner elbilar år 2030 – höjer gamla målet med 33%

Koncept Kia EV5.

Kia steppar upp och ska nu satsa ännu mer pengar och muskler på elbilar. Det berättade VD Ho Sung Song för investerare idag. Under de närmaste fem åren ska biltillverkaren investera för att till 2030 kunna skruva upp de ursprungliga försäljningsmålen med 33 procent.

Till 2027 ska Kia erbjuda 15 elbilar. De senaste tillskotten är den stora suven Kia EV9 och den mindre modellen Kia EV5 som visats upp under året. Fler modeller följer.

I år siktar Kia på att sälja 258 000 elbilar. Det för att sedan nå en miljon elbilar under försäljningsåret 2026.

Tidigare har Kia kommunicerat ett mål på 1,2 miljoner elbilar till 2030. Det målet skruvar man nu upp med 33 procent – och istället siktar Kia på att sälja 1,6 miljoner elbilar. Då kommer 37 procent av Kias globala försäljning beså av elbilar.

I respons till den snabbt växande globala efterfrågan på elbilar ska Kia producera vissa viktiga nyckelmodeller lokalt på marknaden där efterfrågan finns. I Europa planerar Kia att tillverka mindre och mellanstora SUV:ar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.