Säljstart för nya Volkswagen ID.3 – startar på 479 900 kronor

Nu startar försäljningen av nya uppdaterade Volkswagen ID.3. På exteriören innebär uppdateringen endast små visuella uppgraderingar som ändå ger en stor förändring av helhetsintrycket.

Den viktigaste förändringen är kanske ändå på insidan där Volkswagen arbetar för att ge en bättre kvalitetskänsla. Fler mjuka skumbelagda ytor, mer högkvalitativa materialval.

Volkswagen beskriver det som att Volkswagen ID.3 har mognat och återigen är en sann Volkswagen.

– Nya ID.3 visar vårt engagemang för värde, design och hållbarhet. Designen har mognat och vi har uppgraderat kvaliteten på de material som används i interiören, säger Imelda Labbé, medlem i Volkswagens ledningsgrupp med ansvar för försäljning, marknadsföring och eftermarknad.

Nya, mjukare materialval i ID.3.

Interiört ser vi bland annat en ny större pekskärm som mäter 12-tum. Här finns navigationssystemet, telefonfunktionerna, media och olika assistanssystem och fordonsinställningar. I mittkonsolen finns också nya USB-C-uttag.

Två storlekar på batteriet

Nya ID.3 kommer med två olika batteristorlekar. Volkswagen ID.3 Pro Performance är modellen med det lilla batteriet på 58 kWh med upp till 426 kilometer i räckvidd.

ID.3 Pro S (4-sits) är modellen med det stora batteriet på 77 kWh. Den varianten får en räckvidd på upp till 556 kilometer. Volkswagen har också introducerat snabbare snabbladdning med upp till 170 kW i effekt på modellen med det stora batteriet.

Båda modellerna har en motor på 150 kW (204 hk).

Två nya färger: Dark Olive Green och Costa Azul.

Nya ID.3 har den senaste ID-mjukvaran och har fullt stöd för trådlösa uppdateringar. Bland standardfunktioner finns en ny ruttplanerare för elbilar, Plug & Charge och stöd för dubbelriktad laddning.

Säljstart idag

Säljstarten för nya ID.3 är idag. Själva lanseringen är sedan planerad till sommaren. Volkswagen ID.3 med batteriet på 58 kWh startar på 479 900 kronor medan modellen med det stora batteriet startar på 539 900 kronor.

I början på förra månaden kollade jag in nya Volkswagen ID.3 – läs mer om det här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.