Kaxiga testbilen från Nio är ”bättre än Model Y”

Under ett framträdande häromdagen berättade Nios grundare William Li om elbiltillverkarens nya lågprismärke Alps som är på gång. Alps ska placera sig under Nios premiumnivå och vara en direkt utmanare till bland annat Tesla.

William gick till och med så långt att han uppmanade kunder som överväger en Tesla Model Y att vänta in den nya modellen från Alps som troligtvis kommer till sommaren. Den kommer vara billigare än en Model Y, erbjuda snabbare laddning och dessutom ha en större pekskärm, lovade William.

Nio är uppenbart självsäkra med sitt nya varumärke och den kommande lanseringen. Nu har en prototyp av Alps nya crossover synts till på vägarna i Kina. Det med den kaxiga texten ”Bättre än Model Y” i bakrutan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.