Geely storsatsar på bilindustrin i Göteborg och Zeekr får träda fram

Genom bolaget China Euro Vehicle Technology AB, mer känt som CEVT, har Geely satsat och utvecklat bilindustrin i Göteborg efter övertagandet av Volvo Cars. Här har företaget ett stort utveckling- och designcenter på Lindholmen med fler än 900 ingenjörer och utvecklare.

Nu satsar Geey vidare och döper om bolaget till Zeekr Technology Europe AB, eller kortfattat Zeekr Tech EU. Det nya namnet ska föra vidare Göteborgs-arvet av innovation och ledande fordonsteknologi in i en ny era där Zeekrs globala expansionsplaner ska förverkligas.

– I över ett decennium har CEVT varit ett lysande visitkort för Geely och på senare tid för Zeekr. När den globala fordonsindustrin går in i en ny era av intelligent elektrisk mobilitet kommer Zeekr Technology Europe att fortsätta sin centrala roll som Zeekrs strategiska FoU-center utomlands, kommenterar Andy An, VD fför Zeekr Intelligent Technology.

CEVT har varit ansvariga för utvecklingen av CMA-arkitekturen som ligger till grund för bilmodeller som Volvo XC40, Polestar 2, Lynk & Co 01, 02 och 03.

Framåt kommer Zeekr Tech EU fokusera på utvecklingen av digitala och intelligenta teknologier som ”ska omdefiniera körupplevelsen”, och som på sikt kommer ge oss autonoma mobilitetslösningar. Ett exempel på det är robottaxin M-Vision som utvecklats av Zeekrs team i Göteborg.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.