I år har elbilen passerat dieselbilen i EU

ACEA har summerat oktober månad och bilmarknaden i EU. Den fortsätter att växa och steg med totalt 14,6 procent jämfört med samma månad förra året. Totalt registrerades det 855 484 nya bilar i Europa under månaden.

Andelen elbilar uppgick till 14,2 procent i oktober, och lade sig därmed strax över årssnittet som ligger på 14,0 procent. Det innebär också att elbilen nu passerat dieselbilen i EU på helåret (13,9%).

EU-registreringarna av elbilar växte med hela 36,3% jämfört med i fjol till totalt 121 808 enheter under oktober. De snabbast växande marknaderna var Belgien (upp 147,3%) och Danmark (+100,7%). Tyskland som är Europas största bilmarknad steg med 4,3 procent i oktober, jämfört med i fjol.

Totalt har det hittills i år registrerades 1,2 miljoner nya elbilar i EU. Om Island, Norge, Schweiz och Storbritannien inkluderas är antalet 1,63 miljoner.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.