Hur långt kan du köra i nya Renault Zoe? Se räckviddstestet här

Norska Bjørn Nyland har testat nya Renault Zoe. Den populära elbilen har fräschats upp i höst och bland annat fått längre räckvidd. För att testa den uppdaterade elbilen låter Bjørn genomföra ett räckviddstest. Testet gör han genom att helt sonika försöka köra så långt som möjligt.

Nya Renault Zoe är utrustad med ett batteri på 52 kWh, som ska ge en räckvidd på upp till 385 km. Att jämföra med gamla Zoe på 41 kWh och en räckvidd upp till 317 km (den fick Bjørn att klara 200 km i ett vintertest).

Testet kan du se i videon nedan:

Elbilen fick en räckvidd på omkring 289km i Bjørns test. Utetemperaturen var omkring 2C, så det är naturligt att räkna med ett tapp. Zoen var också utrustad med vinterdäck. Bjørn hade räknat med en räckvidd på i alla fall 300 km innan testet. Men överlag är han ändå nöjd.

Hur rymlig är Zoe?

Hur mycket lastar nya Renault Zoe? Bjørn genomför också ett av sina klassiska bananlåde-test, för att se hur mycket bilen lastar. Du kan se testet i nedan video:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.