Senaste statistiken för elbilar oktober 2019 – fortsätter öka

Antalet elbilar i Sverige fortsätter att öka. Vi har sammanställt den senaste statistiken från BilSweden i en rörlig graf. Statistiken visar nyregistrerade elbilar från perioden januari 2014 till oktober 2019 och hur respektive bilmodell utvecklar sig över tiden.

– Nyregistreringarna av laddbara bilar fortsätter att öka, skriver BilSweden. Under oktober månad ser vi en ökning på 31 procent jämfört med samma period förra året. Den totala ökningen för hela året är 34 procent. Dock går BilSweden inte närmre in på fördelningen mellan hybrider och rena elbilar denna månaden. Förra månaden kunde vi däremot se att den rena elbilen ökat med 166 procent under perioden januari-september och att rena elbilar utgjorde 4,9 procent av alla nyregistreringar.

Man förväntar sig en fortsatt ökning i antalet sålda elbilar under resten av året, däremot lär det inte bli någon andelsökning. Orsaken är en väntad ökning av övriga fordon på grund av förändringarna i skattesystemet.

Den totala andelen laddbara bilar har nu nått över tio procent, och ligger på 11,3 procent. Förra året var motsvarande siffra 7,7 procent.

Stor ökning av eldrivna bussar

En annan positiv utveckling är att antalet eldrivna bussar också ökar – och det i imponerande antal. Under perioden januari-oktober ökade antalet laddbara bussar med 288 procent. Nu utgörs 5,6 procent av alla bussar på marknaden av elbussar. Samma siffra var förra året 2,3 procent.

Även här förväntar man sig stora ökningar i framtiden, då många offentliga upphandlingar pågår.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.