Fords Mustang-inspirerande elbil – premiär 18 november

Fords första elbil premiärvisas 18 november.

Ford har varit otroligt hemlighetsfulla om sin kommande elbil som ska visas upp för omvärlden den 18 november (svensk tid). Tidigare har vi fått se flera videos på en välmaskerad SUV testad av Ford. Denna ska inte alls vara i närheten av slutprodukten, utan har endast varit till för att testa den elektriska drivlinan.

Elbilen som ska komma påminner om en SUV i Mustang-utförande. Där har Ford gett oss skissbilden du kan se ovanför, eller i videon nedanför. Men det är inte långt kvar till att vi får reda på hur elbilen faktiskt kommer se ut. Världspremiären kommer äger rum den 18 november via ett livesänt evenemang från Los Angeles.

Detta vet vi om Fords första elbil

Elbilen från Ford kommer ha säljstart under 2020 i Sverige. Målet är sedan att de första leveranserna ska nå kunder i slutet på året. Räckvidden anges upp till 600 km, vilket får anses som en riktigt bra räckvidd. Idag är det endast Tesla Model S Longe Range som har en längre räckvidd på 610 km.

Ford har länge varit ett omtyckt varumärke, framför allt på hemmaplan i USA. Att lägga sig i räckviddstoppen kan visa sig vara ett genidrag, förutsatt att prisbilden blir rätt. De första elbilarna ska komma om ungefär ett år – och då bör räckvidden också fortsatt hålla sig i topplistan räckviddsmässigt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.