Honda ska ta elbilen till USA genom stor SUV med lansering 2024

I Europa har Honda lanserat den lilla elbilen Honda E. En liten stadselbil som är fylld med ny teknik, spännande lösningar men framförallt ett unikt och spännande formspråk.

För den amerikanska marknaden tänker sig Honda något helt annat. 2024 kommer man att lansera en helt eldriven SUV döpt till Honda Prologue. Den nya suven ska bana vägen för Hondas satsning på en helt eldriven framtid.

Samma år kompletteras Honda Prologue också av en SUV från Hondas amerikanska prestandamärke Acura. Båda elbilarna kommer att bygga på elbil- och batteriplattformen Ultium som man får tillgång till genom ett partnerskap med General Motors.

GM:s Ultium av en flexibel plattform med en batterikapacitet på mellan 50 till 200 kWh. Det ska vara möjligt att bygga en elbil med en räckvidd på upp till 700 kilometer och prestanda som tar bilen från 0-100km/h på omkring 3 sekunder. Snabbladdning ska vara möjlig med upp till 350 kW tack vare batteripaketet på 800 volt.

I USA ska 40 procent av Hondas bilar vara eldrivna till 2030. Först 10 år senare, 2040 ska det gälla alla nya bilar.

– Vår första massproducerade Honda-elbil kommer att leda vår övergång till elektrifiering och namnet Honda Prologue (svenska: Prolog) signalerar den roll bilen kommer att ha mot vår utsläppsfria framtid, säger Dave Gardner, vice vd för amerikanska Honda.

– Prologue kommer att ge våra kunder en batteri-elektrisk SUV med den utmärkta funktionaliteten och förpackningen som de har förväntat sig från Honda, avslutar Dave Gardner.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.