Här är nya Renault Zoe – räckvidd på 390km

Nu har Renault visade upp tredje generationen av elbilen Renault Zoe. Efter sju år, och Europas med sålda stadselbil tyckte tillverkaren att det var dags för en ny version.

Nya Zoe kommer med ett batteripaket på 52 kWh, vilket ger en räckvidd på 390 km. Bilen kommer med två olika motorer, en variant på 80 kW och en större variant på 100 kW. Den större av de två motorerna klarar 0-100 km/h på 10 sekunder, och har en ökad topphastighet på 140 km/h.

Bättre laddning

Nya Zoe har nu möjlighet att snabbladdas upp till 50 kW via CCS-kontakt, det ska ge ungefär 15 mils körning på 30 minuter. Det är också möjligt att ladda med upp till 22 kWh via växelström.

Zoe döljer sitt laddningsuttag bakom diamanten som pryder kylargrillen – en smartare och mer tillgänglig placering menar Renualt.

Uppdaterat utseende

Renault har lagt stor fokus på interiören, där man menar att kvalitén nu ska upplevas som mycket bättre. Instrumentpanelen beskrivs som mer beröringsvänlig. Bilen har också fått ett nytt infotainmentsystem, med en större skärm – och uppkopplade funktioner som bland annat kan ge realtidsinformation om laddpunkter i närheten.

Exteriören har också fått ett diskret lyft. Noterbara är de nya LED-belysningen och krominfattningen.

Svenskt pris Renault Zoe

Renault har ännu inte angett något pris för nya Zoe, däremot skriver man att bilen kommer hålla samma attraktiva prissättning, i sitt pressmeddelande. Vi tolkar därför att prissättningen blir strax över 325 000kr, motsvarande den nivå som Zoe håller idag.

Den nya generationen av Zoe lanseras inför 2020 – men när den blir beställningsbar är ännu inte annonserat.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.